KARUS OPENT HAAR DEUREN OP ZONDAG 8 OKTOBER TIJDENS DE OPEN GEESTDAGEN

Ontdek wat er zich achter de deuren van KARUS afspeelt op zondag 8 oktober tijdens de allereerste Open Geestdagen. We verwelkomen je van 10.30 tot 17 uur op drie locaties: campus Melle, campus Gent, en het arbeidscentrum De Keiberg (met de wonen-ontmoeten-werken cluster). Of je nu student, professional, familielid, of gewoon geïnteresseerd bent, tijdens de Open Geestdagen krijg je de unieke kans om je te verdiepen in de geestelijke gezondheidzorg en onze zorgtrajecten.
 

Open de deur van je hoofd

Nog te veel zorgvragers worden geconfronteerd met mensen die rondlopen met een gesloten deur in het hoofd, die dicht is door de vele vooroordelen en stigma's die nog steeds de ronde doen over mentale gezondheid en geestelijke gezondheidszorg. Niemand wil voor een gesloten deur staan tijdens een donkere periode. Met de Open Geestdagen willen Te Gek?! en Zorgnet-Icuro het belang van mentaal welbevinden onderstrepen en mensen laten kennismaken met de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg.

Wees een open deur over je geestelijke gezondheid en die van je naasten!

Veerkracht

KARUS zet haar deuren open met een focus op het thema ‘Veerkracht’: het vermogen om tegenslagen te overwinnen en bedreigingen om te zetten in kansen. Laat dit net het thema zijn waar elke zorgvrager en elke medewerker dagelijks mee aan de slag gaat. Als bezoeker is het een unieke kans om achter de schermen een kijkje te nemen en te ontdekken hoe het thema ‘Veerkracht’ in de praktijk wordt toegepast.   

Open Geestdagen

Programma

Op het programma staat er voor ieder wat wils: inspirerende workshops, boeiende rondleidingen, wist je datjes, pakkende getuigenissen en nog veel meer! Ons programma krijgt langzamerhand vorm op campus Gent, campus Merelbeke en het arbeidscentrum De Keiberg in Merelbeke. Verwacht je aan gegidste rondleidingen, workshops, lezingen, een panelgesprek, een unieke blik binnen meerdere afdelingen en een heuse audiogids met getuigenissen van zorgmedewerkers en -vragers. 

Het volledige programma kan je raadplegen via www.karus.be/opengeestdagen

Wij kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op 8 oktober!


Voor meer info, surf naar www.opengeestdagen.be.